Σύντομη ιστορική αναδρομή του Εκπαιδευτικού Κέντρου

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σαγματοπούλου ιδρύθηκε το 1975 από την Κυριακή Σαγματοπούλου, ειδικευθείσα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Schwäbisch – Gmünd Württemberg. Από τον Ιούλιο του 1969 έως τον Ιούνιο του 1975, η Κυριακή Σαγματοπούλου δίδαξε τη γερμανική ως ξένη γλώσσα, στις προπαρασκευαστικές τάξεις υποδοχής αλλοδαπών μαθητών στο γερμανικό σχολείο Bibrisschule Herbrechtingen

Από το Σεπτέμβριο του 1975 και έως το Δεκέμβριο του 2011, η Κυριακή Σαγματοπούλου υπηρέτησε την ξενόγλωσση εκπαίδευση, κερδίζοντας από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη του κοινού και το όνομά της συνδέθηκε με την ποιοτική εκπαίδευση και την παιδαγωγική υπευθυνότητα.

Διετέλεσε Πρόεδρος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων Πολυκάστρου, Πρόεδρος του συλλόγου PALSO Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Κιλκίς από το 1997 έως και τον Απρίλιο του 2012, υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Ταμείου Αρωγής του κλάδου, του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κιλκίς και του Δ.Σ της Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών) ως Έφορος Γερμανικών.

To 1998, το ΚΞΓ Σαγματοπούλου επιλέχθηκε από το τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών επί πτυχίω του τμήματος, επιλογή που έγινε με γνώμονα το ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο του ΚΞΓ.

View the embedded image gallery online at:
https://sagmatopoulou.gr/el/profil/istoria#sigProId43d08fadcd

Facebook Twitter Google+ Pinterest