Προφίλ Εκπαιδευτικού Κέντρου Σαγματοπούλου

Τo Εκπαιδευτικό Κέντρο Σαγματοπούλου λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) με νέες άδειες και του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες (CEFR). Είναι ένα βραβευμένο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο από τα Educational Awards και πιστοποιημένο από το The Ariston Project Ltd. Προάγει την καλύτερη δυνατή γλωσσική κατάρτιση και επαγγελματική δραστηριοποίηση των μαθητών του.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σαγματοπούλου επιθυμώντας να βρίσκεται μπροστά από την εποχή του προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα με ευρωπαϊκό / διεθνή χαρακτήρα σύμφωνα με τις αρχές του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς στην Εκπαίδευση. Οι μαθητές αποκτούν ξεχωριστές επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες και εξελίσσονται σε πραγματικούς χρήστες της ξένης γλώσσας. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε ένα τεστ μαθησιακού τύπου και το τεστ προσωπικότητας μέσα από το οποίο χαρτογραφείται ο τρόπος μάθησης και κατανόησης του κάθε μαθητή με σκοπό τη μείωση του χρόνου μάθησης στο 1/3 του συνολικού χρόνου και την ανάδειξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών , όπως επίσης και τα δυνατά σημεία του ως προσωπικότητα. Ταυτόχρονα, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Σαγματοπούλου διδάσκονται οι Δεξιότητες 2020_2030, οι οποίες είναι προαπαιτούμενες για το μέλλον της εργασίας όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα τα προγράμματα σπουδών μας στην αγγλική γλώσσα είναι ταχύρυθμα ,δίνοντας στο σπουδαστή τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην αγγλική γλώσσα σε μόλις 5 χρόνια για την απόκτηση του Β2 και σε 6 χρόνια για την απόκτηση του C2,χωρίς όμως να καταργείται καμία τάξη.

Επιπλέον, οι γονείς των μαθητών μας μέσα από το online σύστημα καθημερινής ενημέρωσης του σχολείου μας, έχουν τη δυνατότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να παρακολουθούν άμεσα γεγονότα που αφορούν Ανακοινώσεις, Βαθμολογίες, Πλάνα μαθημάτων, Μαθησιακούς στόχους, Εκδηλώσεις αλλά και τις Απουσίες των παιδιών τους, ενώ η συμμετοχή τους στην εκπαίδευση των παιδιών αποκτά έναν πιο ενεργό χαρακτήρα. Ενημερώνονται για τις συναντήσεις και τις εκδηλώσεις του σχολείου, ενώ οι μαθητές απολαμβάνουν μαθήματα υψηλής ποιότητας και γίνονται κάτοχοι σπουδών υψηλού γλωσσικού προφίλ, τεχνολογικής και διαδικτυακής παρουσίας. Τα παιδιά μέσα από projects, που τους αναθέτονται εβδομαδιαίως καλλιεργούν την προσωπικότητά τους και τις Δεξιότητες του 2020_2030, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να ανήκουν στην ευρύτερη κοινότητα του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου με μέλη συνομήλικους μαθητές άλλων πόλεων.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σαγματοπούλου στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς που πέρα του ότι έχουν επιλεχθεί για το γνωστικό τους επίπεδο, τα παιδαγωγικά τους προσόντα, τη σοβαρότητα και το φιλικό τους χαρακτήρα, εκπαιδεύονται και επιμορφώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στόχος του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σαγματοπούλου είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και υπηρεσιών. Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο με τη χρήση εκσυγχρονισμένων μέσων διδασκαλίας - διαδραστικούς πίνακες αφής, e-books και laptops, αλλά και με βάση τον προσωπικό χαρακτήρα και τις νευρογλωσσικές ανάγκες του κάθε μαθητή χωριστά και με το ότι ο τρόπος διδασκαλίας διαμορφώνεται σύμφωνα με το οπτικό, ακουστικό και κιναισθητικό χάρτη (VAK) των παιδιών της κάθε τάξης ακολουθώντας τα πρότυπα διδασκαλίας που προωθούνται μέσα από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Το ΚΞΓ είχε πρωτοιδρύσει ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ και συμβουλευτική ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ με καθοδηγητή των συζητήσεων τον Δρ. Ιωσήφ Κουράκη, Διδάκτωρ Νευροψυχολογίας Παίδων, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, τ. Επιμορφωτή Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών, Πραγματογνώμων Εισαγγελιών Πρωτοδικών Αγρινίου-Μεσολογγίου., το 2009. Συνεχίζουμε την Σχολή Γονέων σε συνεργασία και με άλλους ανεξάρτητους καταξιωμένους και αδειοδοτημένους ψυχολόγους της ευρύτερης περιοχής μας, αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης. Η Σχολή Γονέων ξεκίνησε για να υποστηρίζει τους γονείς στον δύσκολο ρόλο τους. Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.

View the embedded image gallery online at:
https://sagmatopoulou.gr/el/profil#sigProId2d32e5797e
Facebook Twitter Google+ Pinterest