2η Σχολή Γονέων για την φετινή σχολική χρονιά!

2η Σχολή Γονέων για την φετινή σχολική χρονιά!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η 2η Σχολή Γονέων για την φετινή σχολική χρονιά . Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των γονέων ήταν μεγάλο και η συντονίστρια της συζήτησης ,η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κυρία Φρεγγίδου Έλλη κατάφερε και αυτήν την φορά με τον μοναδικό της τρόπο να περάσει μηνύματα στους γονείς, κάνοντας ακόμη και τις πιο πολύπλοκες έννοιες να φαντάζουν κατανοητές.

Σε αυτήν μας την συνάντηση ασχοληθήκαμε και συζητήσαμε για τα διπλά μηνύματα ,καθώς και με τα όρια που βάζουμε . Τι είναι όρια , πόσο ελαστικοί ή όχι πρέπει να είμαστε ? Τι γίνεται όταν οι γονείς στέλνουν διπλά μηνύματα στα παιδιά τους? Ερωτήματα που απαντήθηκαν και μέσα από ασκήσεις .


Στόχος στην επικοινωνία μας με τα παιδιά , είναι να μεταδώσουμε ένα μήνυμα, μία γνώση, μία ιδέα ή ένα συναίσθημα. Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές όμως, που εμποδίζουν την αποτελεσματική επικοινωνία και δεν μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τον στόχο αυτόν.


Παίρνοντας τροφή για σκέψη ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην Σχολή , δεσμεύτηκε για την επόμενη μας συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μετά τα Χριστούγεννα.

Facebook Twitter Google+ Pinterest