"Η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των 'καλών' παιδιών" το θέμα της 4ης Σχολή Γονέων

"Η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των 'καλών' παιδιών" το θέμα της 4ης Σχολή Γονέων

Η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των «καλών παιδιών» ήταν το θέμα της 4ης Σχολής Γονέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 10 Μαρτίου στο εκπαιδευτικό μας κέντρο. Τη συζήτηση συντόνισαν και πάλι η Αναστασία Σαμαρά και ο Γιάννης Ευθυμιάδης, ψυχολόγοι και εκπαιδευόμενοι ψυχοθεραπευτές.
 
Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να παρατηρείς πώς το ενδιαφέρον των γονέων για επιστημονική τεκμηρίωση ενός θέματος αυξάνεται και μαζί με αυτό αυξάνεται και ο αριθμός τους ως συμμετέχοντες στην συζήτηση του μήνα. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ χαλαρό και ευχάριστο κλίμα, παρόλο που δημιουργήθηκε «προβληματισμός» στους γονείς . Αυτό φυσικά είναι και το ζητούμενο κάθε συζήτησης και κάθε Σχολής Γονέων…… ο προβληματισμός και η δημιουργία νέας, τεκμηριωμένης κυρίως ,οπτικής στο εκάστοτε θέμα! 
 
Στην ροή της συζήτησης ξεκαθαρίστηκαν από τους ψυχολόγους και συντονιστές, ποιο είναι το προφίλ ενός «καλού» παιδιού, ποια τα συναισθήματα του, οι σκέψεις που μπορεί να κάνει αυτό το παιδί, τα εξελικτικά του στάδια και ποιες τελικώς οι συνέπειες της συνεχούς ύπαρξη του ως «καλό παιδί». Οι ψυχολόγοι ξεκαθάρισαν την έννοια της «πόλωσης» και συμβούλεψαν για τα όρια που πρέπει να θέτονται είτε από το παιδί είτε από τους γονείς, για την αποδοχή της ιδιαιτερότητας και ψυχοσυναισθηματικής τους κατάστασης και την ισορροπία που πρέπει, μα κυρίως που οφείλουμε να επιδιώξουμε να επέλθει.
 
Ήταν μια ακόμη εποικοδομητική Σχολή Γονέων στην οποία μοιραστήκαμε πράγματα και αποκομίσαμε τεκμηριωμένη γνώση και απόψεις. Στις δύο επόμενες που θα ακολουθήσουν σκοπό έχουμε να δεχτούμε και τα παιδιά σε αυτές τις συζητήσεις, τόσο με τους γονείς τους όσο και μόνα τους!
 
Facebook Twitter Google+ Pinterest